25 March 2014

КАРТИНИ ОТ ФОНДА НА ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ ГОСТУВАТ НА АРТ ЦЕНТЪР ПЛЕВЕН


     




Отбрана колекция живопис, графика и скулптура от фонда на „Гранд хотел Поморие“ ще бъде представена в Арт център Плевен на 27-ми март 2014г.

     Колекцията от художествени творби е събирана през годините по време на ежегодните културни салони, провеждани в хотела с подкрепата на БТА.

     Събитието среща целите на организаторите от двете страни. Арт център Плевен, с помощта на Община Плевен, стартира през 2013г. инициатива за създаване на културни мостове с градове от страната и чужбина с идеята да среща творци от различни краища и поколения, които да имат възможност да се запознават и да обогатяват опита и творчеството си чрез гостуващи изложби. Това е и целта на „Гранд хотел Поморие“, който създава ежегодните културни салони, на които авторите могат да обменят опит в една прекрасна артистична среда.

     В изложбата на 27 март ще участват творците Момунбек Астар, Йелдъз Асангали , Долорес Дилова, Милчо Талев, Саша Панчич, Георги Динев, Нели Динева, Стефан Божков, Атанас Стоянов, Светозар Бенчев, Огнян Петков, Сейфетин Шекеров-Сефо , Васко Василев, Владимир Пенев, Иван Русев.






снимка: infopleven













No comments: