12 June 2013

ИЗЛОЖБА 100 - 100 картини на художника Иван Русев в подкрепа на Бургас 2019


  

  До 10 юли бургазлии и гости на града могат да се насладят на уникална изложба, която не се е случвала другаде досега. „Изложба 100” е дипломният проект по „Артмениджмънт и ПР” на младата художничка Мирела Караджова, а автор на нестандартната експозиция е живописецът Иван Русев. Както каза на откриването Мирела Караджова: „…за първи път ние всички ставаме свидетели на изложба, която е подготвяна от един автор в рамките на една година”. Тя допълни, че „Изложба 100” освен уникална, е и специална с това, че се превърна в символ на обединение, тъй като получи подкрепата както на Община Бургас, така и на частния и неправителствения сектор. „Изложба 100” си постави за цел да представя Бургас пред България и чужбина и спечели специалната награда на „Майкрософт България” в конкурса „ПР приз 2013”.
   Авторът на „Изложба 100” – художникът Иван Русев, е късметлията, който през 2011 успя да се срещне лично с френската певица ЗАЗ и да й подари маслен портрет след нейния концерт в град Нанси, Франция.
   В „Изложба 100″ живописецът не изневерява на своя стил и отново показва пълния спектър от сюжети – пейзаж, фигуратив, натюр морт, голо тяло. Летните емоции преобладават, а сюжетите от целия бургаски регион са силен акцент, предвид факта, че Бургас е единственият кандидат за европейска столица на културата, в чиято подкрепа се обединиха кметовете на всички 13 общини в региона.
източник: prekrasna.bg


















No comments: