23 April 2013

ИВАН РУСЕВ - ИЗЛОЖБА 100




PRESS RELEASE / 27.05.2013 (понеделник)

      100 картини на художника Иван Русев в подкрепа на Бургас 2019   

    От 12 юни до 10 юли Бургас ще бъде домакин на изложба, която не се е случвала никъде досега. Един автор ще сподели с публиката на живо 100 свои произведения, които е нарисувал в рамките на 1 година. Смелата изложба под заглавие "Изложба 100", ще се състои в - галерия "Бургас", която тази година навърши своя петнадесети юбилей.



   Авторът е живописецът Иван Русев, когото публиката в Бургас и региона познава от общо над 15 самостоятелни и колективни изложби и участия в пленери през последните 5 години в Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Китен.

   Въпреки че корените на художника са от Централна Северна България, в картините му ясно се вижда емоционалната му принадлежност към морето. Бургас заема специално място в сърцето му, както по професионални, така и по лични причини.

   Идеята за "Изложба 100" възниква миналата година след третата  самостоятелна изложба на художника в галерия "Бургас".

   За живописта на Иван Русев, големият български изкуствовед Красимир Линков се изразява така: "Картините му имат една неимоверна свежест, която привлича, защото светлината винаги носи оптимизъм, а тук има много светлина. Много важно качество е предаването на наслада от ежедневните моменти. Да намериш красотата, да усетиш духа от една повтаряща се дейност, каквато е ходенето на плаж, четенето на книга, свиренето на музикален индтрумент - това е запазена марка на Иван Русев."

   В "Изложба 100" живописецът няма да изневери на стила си и ще покаже пълния спектър от сюжети - пейзаж, фигуратив, натюр морт, голо тяло. Сцени и гледки от Бургас и региона ще са силен акцент, а лятното настроение ще е в изобилие. Организатор на необичайната изложба е наскоро дипломиращата се по "артмениджмънти и ПР в изкуството" бургаска художничка Мирела Караджова. Инициативата се провежда със съдействието на Община Бургас и  е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата 2019. "Изложба 100" получи съдействието на трите Ротари клуба в Бургас - РК "Бургас", РК "Бургас-Пиргос" и РК "Бургас-Приморие", които засвидетелстваха подкрепата си към града ни в надпреварата за престижната титла.

   Жители и гости на града са поканени да се потопят в слънчевата живописна емоция от 12 юни до 10 юли в галерия "Бургас", ул. Абоба 13, вход свободен.

   Повече за инициативата "Бургас 2019":  https://www.facebook.com/Burgas2019
   Повече за "ИЗЛОЖБА 100":   www.russev-art.com/100


                                                                                         За контакти: Мирела Караджова

                                                                                                                               + 359 (0) 895 888 170






No comments: