13 November 2012

Художникът, който нарисува ZAZ, се включи в "Събудете стените си!"


      Десетото издание на арт проекта в City Center Sofia е под надслов "Светлината"

 


   Утре, 14 ноември от 19.00 ч. първият мол в столицата ще се превърне в арена на творчеството на най-новите автори, включили се в десетото издание на артистичния проект на Art Rental "Събудете стените си 10 - Светлина". Ще се срещнем със съвременни автори от сферата на изобразителното, приложното и фотографското изкуство - Иван Русев, Николай Табаков, Красимира Бонева- автор на месец Октомври, Надежда Благоева, Пламен Господинов, Нели Мирянова, Ивелина Какърова, Янчо Спасов, Marco de Santis, Alex Stock и Деница Михайлова. Юбилейното десето издание носи подзаглавието "СВЕТЛИНА", тъй като в изложбата се включва музикантът и майстор на хартиени лампи Николай Табаков с изложба от осветителни тела.

   За първи път в мола влизат и картините на Иван Русев - художникът, който по време на творческия си престой във Франция миналата година, се срещна лично с нашумялата френска изпълнителка ZAZ. Той и благодари за вдъхновението, което черпи от нейната музика и и подари маслен портрет. ZAZ остана очарована, а година по-късно дойде лично да зарадва българските си фенове.

   Мениджърът на проекта Деси Димова и арт-консултантът Силвия Павлова обясняват, че за изминалите девет изложби от проекта са били представени 51 автора с над 700 произведения. Иновативната идея има за цел да изведе изкуството сред хората, представяйки тези изложби в едно нестандартно за изкуство пространство. Всеки месец палитрата от имена, стилове, техники и формати е разнообразна. Разчупването на елитарната рамка е с идеята да се прикани всеки да поиска да се докосне до изкуството. Създателите на проекта обясняват: "Тъй като не бихме искали да подценяваме публиката, подбираме и предлагаме автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най- малкото предизвикват отношение".

   Всички любители на изобразителното и музикално изкуство могат да заповядат утре от 19.00 ч. в Арт Центъра на партера в Сити Център София на специалния коктейл и да се потопят в магията на блуса с изпълненията на група Bluestraffic. Настоящата изложбата можете да разгледате  до 10.12.2012!

Мирела Караджова

 

No comments: